НОВАЈЛИЈА УЗ ЗАСТАВУ НА ВРХУ

Sep 08, 2014

 
фото: ФК Ц.застава
После четири одиграна кола Прве нишке лиге на врху табеле, са максималним учинком, налазе се Црвена застава из Хума и Раднички 1936 из Трупала. Тренутни пласман ових екипа свакако представља најпријатније изненађење јер, у последњех неколико сезона Хумљани су углавном били у доњем делу табеле, док су се Трупалчани коначно консолидовали и ове године вратили у Прву нишку лигу.

И минуло коло протекло је управо у знаку наведених екипа јер су обе са гостовања однеле цео плен. Црвена застава је у Вртишту славила против домаћина резултатом 3:1, док су фудбалери Радничког 1936 били још убедљивији у Горњем Међурову где су поразили врло слабог домаћина Моравца 1948 резултатом 4:1.

ОФК Ниш је у градском дербију лако изашао на крај са Палилулцем (3:0), док је у комшијском дербију ОФК Брзи Брод био бољи од Будућности из Прве Кутине - 3:1. Морава из Крушца је наставила са добрим партијама на свом терену и до ноге потукла неубедљиви Пролетер из Мезграје - 4:0. Бивши зонаш из Поповца забележио је очекивану победу против Пролетера из Доње Врежине (3:1) и задржао висок пласман, а пријатно је изненадила Младост из Лалинца тријумфом на гостовању код Алуминијума (3:4).