ДАНИЛО ГРУЈИЋ ПРЕДСЕДНИК

Nov 28, 2015

 
фото:
ИЗБОРНА СКУПШТИНА СУДИЈА ФС НИША

Судијска организација Ниша једногласном одлуком изабрала је интернационалца Данила Грујића за новог председника. Овакву одлуку донело је 26 присутних од 27 позваних делегата. Из оправданих разлога изостао је једино инструктор Бојан Стојановић, уз напомену да је непосредно пре гласања своју кандидатуру повукао други кандидат Саша Вукадиновић.

У исцрпном излагању досадашњи председник, такође интернационалац Милан Минић, образложио је све што је учињено у претходне три ипо године, а једино је замерио слабу заступљеност судија на Српској лиги-Исток.

У кратком излагању нови председник Грујић изнео је низ похвала на рад досадашњег претходника и додао: Трудићу се да задржим постојећи начин рада, као и људе који су у све то били укључени. Оно што имам у плану је да побољшам значај који ова организација има у органима ФСРИС и ФСС јер сматрам да је због опструкције наших представника у вишим савезима проходност наших кадрова и идеја била најчешће занемаривана и блокирана.

Потом такође једногласном одлуком усвојен Извршни одбор који чине Данило Грујић, Саша Вукадиновић, Милан Минић, Бојан Стојановић, Бојан Јовановић, Милица Николић и Александар Комадинић. У Надзорни одбор изабрани су Стеван Лазаревић, Александар Ранђеловић и Оливер Николић.

Том приликом, предложени су Хаџи Иван Ђорђевић за председника ФС Ниша, као и Бојан Стојановић за председника Судијске организације ФСРИС. На првој седници Извршног одбора одржаној после скупштине, за секретара организације поново је изабран Микица Стојиљковић, а за Скупштину ФСН изабрани су Данило и Јован Грујић, Милан Минић, Бојан Јовановић и Саша Вукадиновић.