БРЗОБРОЂАНИ ЗИМУЈУ НА ВРХУ

Nov 23, 2015

 
фото:
ОФК Брзи Брод јесењи је првак Прве нишке лиге за такмичарску 2015/16.годину. Упркос неким изненађујућим "киксевима" током јесени, Брзоброђани су обележили прву етапу и са два бода вишка над првим пратиоцем ОФК Нишом зимују на врху табеле.

Другопласирани ОФК Ниш је ове јесени пружао врло добре партије и сигурно ће бити један од кандидата за највиши пласман. У самом врху табеле, са само три бода мање од лидера из Брзог Брода, налазе се одличне екипе Јединства и Палилулца. Фудбалери из Горњег Матејевца једина су екипа која током јесени није осетила горчину пораза, а импозантно делује податак да су на 15 одиграних утакмица примили свега седам погодака. Палилулци су такође били стандардно добри и с разлогом гаје највише амбиције.

Једно од најпријатнијих изненађења првог дела првенства свакако је Пролетер из Мезграје. У прошлој сезони борили су се за опстанак у лиги до самог краја, а сада су на високом петом месту са седам бодова заостатка за лидером. Одлично је стартовао и новајлија у лиги Мрамор 1927, али је посустао у финишу и на крају је морао да се задовољи шестим местом на табели. Вртиште, новајлија Вулкан 1963, Морава, Црвена застава, Рудар и Слобода су тренутно у безбедној зони, док ће донекле Будућност, а нарочито Алуминијум, Раднички 1936 и Младост морати да играју знатно боље у наставку како би избегли селидбу у нижи ранг. Уколико Младост из Медошевца и Будућност из Поповца сачувају статус зонаша, што је сасвим реално, онда ће, у складу с Пропозицијама такмичења из лиге испасти само последњепласирани клуб Прве нишке лиге.