ДЕРБИ МРАМОРУ, ИЗНЕНАЂЕЊЕ У МАЛЧИ

Apr 13, 2015

 
фото: ФК"Морава 1949"
Велики дерби 16.кола Друге нишке лиге између АЗ Борца 2014 из Ниша и Мрамора 1927 после прегршт узбуђења припао је гостима - 2:3. Овим тријумфом Мраморчани су начинили огроман корак ка вишем рангу, трећепласираном Делијском вису умакли су чак 11 бодова.

Изненађење кола, свакако и изненађење досадашњег пролећног дела првенства је пораз Вулкана 1963 из Бренице у Малчи. Надахнути домаћини пружили су свој максимум што се испоставило довољним за тријумф над једним од главних кандидата за пласман у Прву нишку лигу од 3:1. Бреничани додуше и даље имају лепу предност над најближим пратиоцима, али овакви непријатни порази у низу могу им угрозити планове. Већ у наредном колу очекује их врло тешко гостовање код лидера из Мрамора и биће то свакако прави дерби пролећа.

Сечаница је стигла до пете првенствне победе и то у гостима код Младости 1954 у Доњем Међурову, а бодове са гостовања однео је и Делијски вис који је минималцем тријумфовао у Лесковику. Једина подела бодова забележена је у Суповцу где су истоимени домаћин и Младост из Доњег Комрена одиграли нерешено 2:2.