МОРАВЦИ ПОКВАРИЛИ СЛАВЉЕ ЛИДЕРУ

Nov 24, 2014

 
фото:
Црвена застава из Хума јесењи је првак Прве нишке лиге за такмичарску 2014/15.годину. Када се све сабере, изузев пар "киксева" у финишу, фудбалери у црним дресовима пружили су највише, приказали су најстандарднију форму, па ће јесења титула заслужено презимити у Хуму. Славље Црвене заставе додуше, у последњем колу првог дела првенства покварила је Морава из Крушца која је буквално декласирала лидера наневши му пораз од невероватних 5:0 !? Моравци су блистали пуним сјајем, још једном су потврдили одличну форму, а поготке за убедљив тријумф над Заставом постигли су ветеран Б.Недељковић (два), М.Станојевић, Ж.Младеновић и А.Вукић.

Будућност из Поповца пропустила је лепу прилику да се на табели поравна са Црвеном заставом. Наиме, у још једном дербију минулог 15.кола Будућност из Прве Кутине савладала је имењака из Поповца резултатом 2:1 и тако се нашла на деоби другог места са два бода мање од лидера из Хума, док ће Поповчани презимити на минус 3. До самог врха табела могао је и Раднички 1936 из Трупала, али је на Пантелеју против увек неугодног ОФК Ниша стигао само до бода у игри без голова.

Права голеада виђена је у Брзом Броду, захуктали ОФК Брзи Брод просто је "прегазио" солидну екипу Рудара из Јелашнице резултатом 9:4. И овом приликом блистао је Небојша Јемовић који се четири пута уписао у листу стрелаца. Нишки "Палилулци" стигли су до још једног тријумфа, овом приликом на стадиону крај пруге "пали" су Мезграјци - 3:0.

Играна су и два дербија зачеља, Пролетер Доња Врежина био је убедљив против Младости из Лалинца - 5:2, док је Вртиште однело сва три бода са гостовања код Алуминијума - 2:3.